Aan boord bij… Jan en Roelie van Komen

Aan boord bij…

Jan en Roelie van Komen

Jan en Roelie van Komen wonen sinds oktober 2010 op een ark aan de Landsmeerderdijk. Na een aantal jaren in Loosdrecht te wonen besluiten de twee in 2010 terug te keren naar Jan’s ouderlijke woonark bij ons op het zijkanaal.

Jan is opgegroeid op de ark van zijn ouders Wim en Alie van Komen. Samen met zijn zussen Wil en Marjan groeit Jan op als bewoner van zijkanaal i. In die tijd minder bevolkt dan dat het nu is, maar met een even gemoedelijke sfeer. In 1975 gaat hij met een groep vrienden naar het Spaanse Benidorm waar hij de Landsmeerse Roelie tegen het lijf loopt. De twee kennen elkaar tot dan niet, maar een liefde op het eerste gezicht is geboren. Drie jaar later stappen de twee in het huwelijksbootje, vertrekken uit Amsterdam en ze krijgen twee kinderen; een zoon en een dochter.

Na mooie jaren in Loosdrecht te wonen besluiten ze in 2010 terug te keren naar de Landsmeerderdijk; waar de ouders van Jan op dat moment alweer 55 jaar wonen. Hun oude, karakteristieke arkje ‘De Sisko’ maakt plaats voor een hedendaagse dubbellaagse woonark. De ouders van Jan nemen intrek in op de begane grond en het koppel neemt intrek op de bovenetage. In april 2011 overlijdt de vader van Jan, maar met de intrek van Roelie en Jan is een van zijn dromen uitgekomen. Een van zijn kinderen blijft op “hun stekkie” wonen.

Inmiddels komen de drie kleinkinderen van Jan en Roelie, de achterkleinkinderen van Alie, maar wat graag genieten van de mooie plek op het water. In de riante woonark heeft Roelie onlangs een pedicurepraktijk aan huis geopend, waar ze diverse voetbehandelingen uitvoert. Ze weet raad met ieder soort voet, daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in
diabetische en reumatische voeten. Dus ook hier valt weer te zeggen, sfeer en bedrijvigheid heerst op ons zijkanaal!