Steigers Klaprozenweg ernstig beschadigd door storm!!! SPOEDGESPREK gevraagd

Datum: Tue, 27 Nov 2012 11:41:14 +0100
Onderwerp: Steigers Klaprozenweg ernstig beschadigd door storm!!! SPOEDGESPREK gevraagd

Geachte heer Paquay,

Zoals u weet zijn de bewoners van de woonboten aan de vier steigers bij de Klaprozenweg als sinds 2005 in overleg met het stadsdeel over de vernieuwing en/of renovatie van de steigers.
Vorige week heeft de bewonerscommissie u een brief gestuurd over de stand van zaken.

Helaas heeft deze brief de werkelijkheid al achterhaald. Bij de storm afgelopen weekeinde is een deel van het hekwerk aan het begin van steiger 2 bijna volledige los gewaaid. Zie bijgevoegde foto’s.

Na de melding die ik vandaag deed, stonden er binnen een uur twee werknemers van het stadsdeel op de steiger om de schade op te nemen, maar ook deze heren konden slechts constateren dat het hout volledig verrot is.

Dit keer gaat het om een hekwerk, de volgende keer mogelijk om een steigerpaal. Er zijn behoorlijk wat palen tot ver onder het loopdek doorgerot. Zullen die een volgende storm met windkracht 8 of 9 doorstaan?

Onder de steigers lopen voorzieningen zoals de riolering, waterleiding en gasleidingen. Wethouder Paquay deze situatie is levensgevaarlijk.

Begin november zijn er op steiger 2, 20 planken vernieuwd. Dat was het aantal dat de werknemers van het stadsdeel had meegekregen. Een aanfluiting, geachte heer Paquay. Uw werknemers wisten niet eens waar te beginnen. 20 nieuwe planken voor een steiger van 100 meter lang, 20 planken die nu zij-aan-zij liggen met de oude, soms half doorgerotte planken. Pal naast de doorgerotte balustrades, vastgemaakt aan de doorgerotte palen. ‘Een noodoplossing om de winter door te komen’, zo vertelden de werklui. Met deze 20 planken komen de bewoners op geen enkele manier veilig de winter door.

Als lid van de bewonerscommissie en namens de bewonerscommissie vraag ik bij deze een spoedgesprek aan over de renovatie van de steigers. U kunt het toch niet op een ongeluk laten aankomen waarvan niemand de afloop zal weten, alvorens daadwerkelijk te beginnen met de renovatie van de steigers?

In afwachting van uw antwoord,

Saskia van den Heuvel