Aan boord bij… Ton en Karin Borgsteede

Op het adres Koppelingpad 6 wonen Ton en Karin Borgsteede. Deze bootbewoners leven al 23 jaar in hun ark op Zijkanaal I. Het echtpaar heeft twee kinderen; dochter Denise van 26 en hun nog thuiswonende zoon Danny van 23. Danny heeft zijn kamer niet op de woonboot maar hij slaapt in de caravan die naast de boot, op de wal, staat.

In de loop van de tijd heeft het ondernemende gezin hun ark diverse keren verbouwd. Zo waren er in het verleden 3 slaapkamers, waar er nu maar 1 is. De oude echtelijke slaapkamer heeft plaatsgemaakt voor een inloopkast. In deze ‘walkincloset’ is, tot grote trots van Karin, een muur helemaal ingericht als schoenenrek, waar tientallen paren schoenen staan.Champ in actie

Wanneer je de ark betreedt kun je er niet omheen: naast de ingang bevindt zich een hondentrimsalon. In 2004 is Karin Champ gestart, waar ze kleine en grote honden wast, scheert en knipt. Haar man heeft op de Disketteweg een autobedrijf: Ton’s Autohal. Samen met zoon Danny sleutelt hij hier aan, vooral Franse merk-, auto’s. Ook houdt hij zich bezig met de in- en verkoop van de voertuigen.

Ton's Autohal

De ark heeft aan de waterkant een grote vlonder, die Ton met eigen handen heeft gemaakt. Aan de achterkant is een grote tuin waar het gezin zomers graag met een drankje vertoeft. Cheers!

Kent of bent u iemand die ook een ark heeft die de moeite waard is om eens te bekijken, mail dan u naam en gegevens naar onlinewbk@gmail.com en wellicht komen we dan ook langs bij u of uw kennis!