Het is weer Vetbollentijd!

image001De winter staat voor de deur. Met het lokken van vogels wordt het wel weer gezellig buiten. Als je nu vetbollen en voersilo’s ophangt kan je straks op 18 en 19 januari tijdens de nationale tuinvogeltelling weer veel vogels verwachten. Houdt om te oefenen nu alvast eens een lijstje bij. Via www.vogeltelling.nl van de vogelbescherming kun je je vast inschrijven. Dat is natuurlijk gratis en je krijgt ook toegang tot een paar handige webpagina’s om vast te oefenen!

Als je een vogelhuisje in je tuin hebt hangen dan is het nu ook een goede tijd om hem eens van binnen schoon te maken. Dat hoeft niet met water en zeep, gewoon even het oude nest eruit vegen en klaar. Komt er nooit een vogel in de kast? Kijk dan of hij niet te laag hangt. Is de opening wel gericht op noorden of (noord)oosten? Kunnen vogels er vrij in en uitvliegen? Probeer eens een andere plek en wellicht heb je volgend jaar wel een huisje vol vrolijke gasten.

Voor vetbollen kun je tegenwoordig van die handige beschermkooien kopen. Hierdoor zijn ze niet na een half uur verdwenen door een hongerige kraai of ekster!