Renovatie Steigers is volle gang

Het verloopt allemaal niet zo gladjes als we hadden gehoopt. Grote vertragingen, lekkende rioolaansluitingen, onnadenkende werklui die zonder waarschuwing het hele riool afsluiten (met alle schade van dien) MAAR langzaam maar zeker begint zich af te tekenen hoe de vier steigers in ons Klaprozendorpje eruit gaan zien. En dat is erg mooi! De nieuwe loopdekken hebben maar liefst 65 cm extra bruikbare breedte. De loopplanken zijn breder, maar de leuningen worden ook buiten het dek geplaatst.

Steiger 1 en 2 zijn het verst gevorderd. Op steiger 1 moeten alleen de lantaarnpalen nog verplaatst worden en komen er nog deksels in de steiger die toegang bieden tot de keerkleppen van het riool en de nieuw geplaatste watermeters.

In de oorspronkelijke planning zouden alle vier de steigers begin november helemaal klaar moeten zijn, maar dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn.

Voor de goede orde, er lopen hier met regelmaat werklui rond die niet lijken te weten wat ze nu precies aan het doen zijn, maar er lopen er ook een aantal rond die echt fantastisch zijn. Die niet alleen de steigers voor ons renoveren, maar ook daar waar kan de bewoners een handje helpen of dat nu gaat om schuurtjes afbreken of gezonken bootjes weer boven water halen. Dank jullie wel, Cor & Marcel!